top of page
Milers de joves s'expressen en català a les Xarxes

Teniu molt a dir.

Perquè unes xarxes a on puguem escollir la nostra llengua siguin una realitat, necessitem veus professionals que facin ressò de la necessitat de la pluralitat cultural i el respecte per les cultures locals.

A sota, trobareu la nota de prema que hem preparat per aquesta primera edició. Calen punts de trobada, cal que contagiem entusiasme i cal que tots agafem consciència de la importància de poder ser nosaltres mateixos, també a les Xarxes.

Som uns premis avocats a la cultura i la llengua catalana

Nota de premsa.

Els Premis PICAT marquen un hit històric en la creació digital en Català

 

 

El Tió d’Or representarà el primer premi per aquell creador que hagi destacat pel seu contingut aquest 2023 en el territori català

 

Barcelona, 30 de desembre de 2023. Aquest matí, s’han presentat els Premis Internacionals de Creadors Digitals en Català, que celebraran la seva primera edició abans d’acabar el 2023 i que tenen com a finalitat el reconeixement de la gran onada de creativitat i innovació al món digital en català.

Els Premis PICAT s'han creat en un moment on s'ha detectat un increment significatiu de la creació digital en llengua català i a un major interès per part dels ciutadans a consumir continguts en la seva pròpia llengua. Aquest fet, marca un canvi important en el panorama digital i reforça la importància de recolzar i reconèixer el treball dels creadors que trien expressar-se en català, el seu idioma.

El "Tió d'Or", el premi principal, serà  atorgat -o cagat, tractant-se del popular personatge nadalenc- el proper dia 30 de desembre a un creador que ha destacat per la seva influència i contribució excepcional a l'espai digital. Aquest premi simbolitza el reconeixement a la capacitat de connectar i inspirar a través de la llengua i la cultura catalana en un entorn digital cada vegada més diversificat.

Les categories dels premis inclouen el Millor Creador de Contingut en Català, el Major Impacte en Xarxes Socials en cada un dels territoris, Innovació Digital, i a la Contribució en la Difusió de la Llengua i la Cultura Catalana, entre d'altres. Aquestes distincions mostren la varietat i la riquesa del treball digital que s'està fent en català.

 

Aquests nous premis es creen amb el suport d'entitats clau com la nova agència VADEBÒ que treballa exclusivament amb creadors en català i el Festival L'AFERRADA que es va celebrar a Mallorca el passat mes de novembre. PICAT ha premiat els millors talents de Catalunya, València, les Illes Balears, Andorra i altres territoris de parla catalana.

Per a més informació sobre els premis, els guanyadors i els propers esdeveniments, visiteu www.PICAT.cat. Aquesta iniciativa és un pas cap a la consolidació i el reconeixement internacional del talent digital en llengua catalana.

som un equip unit per la passió pels continguts digitals vinculats a la nostra cultura
Internet ha de ser un espai culturalment divers i lliure
el tió d'or és el màxim guardó dels Premis i un missatge de resilència i il.lusió
Tothom és ben rebut. Et necessitem per que el català estigui on toca al panorama digital.

Contact

Si creus en una web a on tothom es pugui comunicar en la seva pròpia llengua, t'animem a contactar! 

també ens pots trobar als instagram de VADEBÒ

bottom of page